ПОЧЕЛА 33. КОБАСИЦИЈАДА!

Најдужа кобасица на свету је направљена и чека госте. Ове године направили смо кобасицу дугачку 3033  метра. Продужили смо је у односу на прошлогодишњу за 1001 метар.

Још синоћ сликари из Удружења „АРТ“ из Србобрана у згради Месне заједнице направили су свечано отварање ликовне изложбе.

Изложба је отворена док траје Кобасицијада, а данас од раног јутра у Турији је весело и са свих страна осети се мирис кобасица, али и осталих ђаконија које се праве од меса.

Има и сланиша и слаткиша, играчака, сувенира, свега  има, а први гости 33. Кобасицијаде стижу увелико…

Стигао је и Марко са Ченеја. Дошао код Цоте, значи скупљају се и мотористи. „Вод’те рачуна, Цота не дај да се опиједу јако.“

Сутра, у суботу, тачно у подне износимо велику кобасицу пред народ и продаја почиње, па ко воли нек’изволи. Продаваће се на метар, а ви одредите колико ћете метара да понесете кући.

У подне је и свечано отварање, а целог дана на бини ће се смењивати КУД-ови са најлепшим народним играма.

Данас су деца наступила на бини, Певали су и рецитовали, а публика која је застала да их види и чује наградила их је аплаузима.

Добродошли, Турија је спремна да Вас дочека и угости…

П.С. НОВИНАРИ, ПРЕС ЦЕНТАР ЈЕ У ПЛАВОЈ САЛИ У ЗГРАДИ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ,А  МОЖЕТЕ СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ДОБИТИ И У КУЋИ КОБАСИЦИЈАДЕ. ТАМО УВЕК ИМА НЕКОГ, А ИМА И КОБАСИЦА ЗА ВАС…