ЏЕНАН ЛОНЧАРЕВИЋ ПЕВА НА 34.КОБАСИЦИЈАДИ

Прва промоција овогодишње туринске Кобасицијаде одржаће се у петак, 26.01.2017. у Сомбору. Из Удружења Кобасицијада кажу да су спремни за нови сусрет са Сомборцима.

„Сомборци знају шта су добре кобасице“ – каже Мирослав Атанасковић, – Точа, нови председник Кобасицијаде и додаје да су се у Сомбору сваке године распродале све кобасице које понесу из Турије, па очекује да би тако требало да буде и ове године.

Такозвани „Челави трг“ у петак ће осванути са мирисом туринских кобасица. Роштиљи у новим реновираним кућицама биће упаљени у раним јутрњим часовима, тако да сви који дођу, моћи ће да доручкују чувене туринске кобасице већ од осам ујутро, али и да понесу кући.

Поред печених роштиљ кобасица, моћи ће да се купе свеже и сушене кобасице, а продаја ће трајати док буде кобасица.

Цене ће бити исте као и лане, тако да ће се печена роштиљ кобацица продавати за 150 динара, свеже кобасице 500 динара за килограм, а сушене по цени од 600 динара за килограм.

– Желим да се захвалим на одличној сарадњи Туристичкој организацији Сомбора као и градској управи. Ове године припремили смо 30 килограма кобасица које ћемо доделити у хуманитарне сврхе, а где ће отићи кобасице, оставили смо домаћинима да одлуче. Надам се да ћемо бити добри гости у Сомбору и позивам све грађане Сомбора да у петак сврате на „Ћелави трг“ где их чекамо са нашим кобасицама и да их позовемо на Кобасицијаду у Турији коју организујемо од 16. до 18. фебруара. На 34. Кобасицијади правимо највећу кобасицу на свету, а ове године она ће бити дугачка 2034 метра. Сомборци видимо се у петак 26. јануара, рекао је за Србобран.нет Жељко Попић, секретар Удружења Кобасицијада.

ТАКМИЧЕЊЕ У ПРАВЉЕЊУ КОБАСИЦА!

Ове године по први пут у Турији, након пар деценија, ће бити организовано такмичење у прављењу кобасица. Сви који желе могу да се пријаве и учествују, а такмичење ће бити организовано у суботу 17.фебруара са почетком у 13.00 часова. Све екипе које желе да учествују могу се пријавити код Љубана Јоцића телефоном, а број за контакт је 069 220 85 80. Котизација по екипи је 3.000 динара, а свака екипа добија пет килограма меса, десет метара црева за кобасице, као и пехар, диплому за учешће, мајицу са амблемом Кобасицијаде, кецељу или качкет. Такмичари треба да донесу зачине, пушку за надевање, машину за млевење меса. Чија кобасица је најбоља одлучиће међународни жири.

Дом културе Србобран објавио је да ће звезда 34.Кобасицијаде бити Џенан Лончаревић.Наступиће у суботу,  17.фебруара увече.

Комплетан програм и ко ће све поред Џенана наступити у музичко забавном програму објавиће се накнадно