УСПЕШНА НОВОСАДСКА ПРОМОЦИЈА 34. КОБАСИЈАДЕ

Већ од раног јутра формирали су се редови испред штандова са кобасицама, а са месарима из Турије је данас и председник општине Србобран, Радивој Парошки.

Последња овогодишња промоција Кобасицијаде која ће се одржати ове године од 16. до 18. фебруара у Турији, протиче управо онако како се и очекивало. У Новом Саду, на Тргу републике, веч од раних јутарњих сати редови су испред штандова на којима се продају кобасице.

Кобасицијада је један од најстаријих гастротуристичких манифестација у Србији и од оснивања негује хуманитарни карактер. Данас су у Новом Саду, донирали своје кобасице Удружењу слепих и слабовидих особа и Удружењу дистрофичара, а том приликом окупљеним новинарима се обратио председник општине Србобран, Радивој Парошки.

Он је рекао да општина чврсто стоји иза Кобасицијаде и подржава ову значајну манифестацију, позивајући све да следећег викенда буду гости општине Србобран и дођу у Турију на Кобасицијаду.

– Наши Туринци су вредни људи и није ни чудо што је Кобасицијада опстала толико дуго и што траје и сваке године привуче у Турију на десетине хиљада људи. За нашу општину ова манифестација има посебан значај и цела општина стоји иза ње. Видећете када дођете у Турију како то изгледа и сигуран сам да се нећете покајати, рекао је између осталог Парошки.

Парошки је додао да је важно да се истакне да Кобасицијаду воде млади људи, да они доносе и нове идеје, као и ентузијазам, тако да Кобасицијада, уз снажну подршку локалне самоуправе има потенцијал да се и даље развија како у туристичком, гастрономском, тако и у привредном смислу.