ПЕТАК – ПРОМОЦИЈА У СОМБОРУ!

Кобасицијада своју прву овогодишњу помоцију прави у Сомбору, у петак 01.02.2019.године. Штандови са роштиљ кобасицама, свежим и сушеним кобасицама из Турије од раних јутарњих сати биће постављени на Тргу Светог Тројства (Ћелави трг), а наши производи продаваће се по промотивним ценама. Кобасица са роштиља коштаће 150 динара, килограм свеже кобасице биће 400, а сушене 600 динара.

У среду 30.01. били смо гости код Антонија Ратковића, заменика градоначелнице Сомбора, а тим поводом одржана је конференција за медије где смо заједнички позвали Сомборце да посете нашу промоцију у петак. Такође, господина Ратковића и новинаре смо упознали са овогодишњим програмом Кобасицијаде.

Приликом ове посете општину Србобран, као покровитеља овогодишње Кобасицијаде представљао је Радивој Дебељачки, члан Општинског већа, а испред Кобасицијаде је гост у Сомбору био Жељко Попић, секретар нашег Удружења.

Заменику градоначелнице, Ратковићу, наш секретар је поклонио једну чувену туринску брицу и објаснио му да је једина права туринска брицаона којукад ставиш у пивску флашу вири два прста напоље.

Као прави домаћин, Ратковић нас је провео кроз зграду општине, испричао нам причу о чувеној слици која краси скупштинску салу и упознао нас са историјатом зграде.

Слика Битка код Сенте је дело мађарског уметника немачког порекла Ференца Ајзенхута. Само платно је огромних размера, ширине 7 м и висине 4 м (укупно 28 м²). Са богато позлаћеним рамом, широким пола метра, који сам по себи представља уметничко дело, укупна површина слике је 40 м². Сликар је ово уметничко дело стварао две године. Ајзенхут је слику завршио у Минхену, где је и урамљена. До Бездана је превезена лађом, а одатле на своје одредиште, у Сомбор. Али тако велика, слика није могла да уђе у зграду. Зато је, посебним одобрењем Жупанијског сената пробијен зид изнад балконских врата све до таванице, како би уопште могла бити унета. У Свечану салу сомборске Жупаније постављена је 20. фебруара 1898.

Захваљујемо се господину Ратковићу на пријему и свим новинарима који су дошли на Конференцију за медије и најавили сомборску помоцију. Драги Сомборци, видимо се у петак!