ПРОГРАМ 35. КОБАСИЦИЈАДЕ

Утврђен је коначан програм 35. Кобасицијаде. Од петка, 22.02. до недеље 24.02. на бини у центру Турије песмом и игром представиће се бројна културно-уметничка друштва, тамбураши, певачи… Све у свему ни овај пут неће изостати богат програм за посетиоце Кобасицијаде.

У петак ће госте Кобасицијаде и Туријце забављати Градски тамбурашки оркестар.

У суботу 23.02. програм у 10.00 часова отвара здравичар Мирослав Ђуровић, а потом на сцену излазе КУД-ови. Играма из Срема, Понишавља и са Ртња представиће се КУД „Ђоко Пaтковић“ из Боботе, играма из Кобишнице, из Босилеградског крајишта и Врањског Поља наступиће КУД „Светозар Марковић“ из Новог Сада, а играма и песмама из Војводине КУД „Младост“ из Ченеја. За игре из Риљца и околине Груже задужено је УГ „Новоселац“ из Новог Села, а речи из заповести војводе Живојина Мишића изрећи ће глумац Мића Живојиновић.

Тачно у подне, у суботу износимо најдужу кобасицу на свету, а затим следе наступи тамбурашких оркестара –  „Добра банда“ из Србобрана и „Боеми“ из Бечеја. У паузама наступа биће организована разна такмичења, а од 17.00 часова следи концерт певачке звезде Цакане и групе „Шара“.

Последњег дана Кобасицијаде, у недељу наступаће Клуб за неговање традиције и обичаја свих народа и народности, КУД „Јован Аћимац“ из Кумана, КУД „Стишки бисери“ из Мојиловца, и тамбурашки оркестри „Срце Бачке“ и „Банда дрвена“.

18:00 TRADICIONALNI KONCERT KUD – a „STEVAN VLADISLAV KAĆANSKI – BARD“ U SPORTSKOJ SALI OSNOVNE ŠKOLE „PETAR DRAPŠIN“ TURIJA