А У ТУРИЈИ 35. КОБАСИЦИЈАДА!

Туринци су још једном оборили сопствени рекорд. Направили су кобасицу тешку 2.5 тоне и дугачку 2035 метара. Тачно у подне стигла је у центар села, а гости 35. Кобасицијаде поздравили су је аплаузима.

Почело је јутрос у девет сати у дворишту куће Кобасицијаде. Око тридесетак екипа проверених мајстора кобасице такмичило се у прављењу кобасице. Дошли су са свих страна, тако да су поред домаћина ту кобасичари из Мађарске, Hрватске, Босне и Hерцеговине, више места из Србије…

Ко је направио најбољу кобасицу знаће се након одлуке стручног жирија, а тачно у подне турински мастори који су два дана и две ноћи правили најдужу кобасицу на свету изнели су на великој палети ово „чудо од кобасице“.

Пред отварање 35.Кобасицијаде Конференцију за медије из земље и иностранства одржали су Милош Јовановић, председник Савета МЗ Турија, председник општине Србобран, Радивој Парошки и Мирослав Атанасковић – Точа, председник Удружења Кобасицијада.

Више хиљада окупљених посетилаца најстарије „ијаде“ у Србији поздравило је аплаузом мајсторе из Турије који су је допратили до велике бине у центру села где су Мирослав Атанасковић – Точа, председник Удружења Кобасицијада и Радивој Парошки, председник општине Србобран званично отворили 35. Кобасицијаду.Док ово објављујемо широм Турије шири се мирис кобасица и осталих домаћих специјалтета, музика се чује са свих страна, а у току је продаја највеће кобасице. Продаје се на метар и као по обичају велика је гужва, јер свако жели да понесе кући парче ове џиновске кобаасице.

U Turiji je lep sunčan dan, slavi se i još jednom opravdan je epitet da je Kobasicijada jedan od najvećih gastro turističkih događaja u Srbiji, koji oslikava duh i sve ostalo što karakteriše ovo naše podneblje.

Na bini se smenjuju folklorni ansambli, u 17.00h je veliki koncert, a pred gostima Kobasicijade pojaviće se Dragica Radosavljević Cakana.

Dobrodošli u Turiju!

ГАЛЕРИЈА ФОТОГРАФИЈА ОВДЕ