БЕОГРАЂАНИ ДОЛАЗИМО 23.ФЕБРУАРА!

Сваке године на нашу Кобасицијаду у Турију дође велики број гостију из Београда. Осим што су као и сви остали који долазе на Кобасицијаду, драги гости, са собом обично понесу и килограме и килограме наших чувених кобасица у главни град.

Управо због тога и те вишегодишње верности, јер ко једном дође код нас на Кобасицијаду увек нам се враћа, одлучили смо да ове године и ми посетимо Београд. Успоставили смо лепу сарадњу са ЈКП „Градске пијаце“ и све смо договорили, тако да 23. 02. у недељу бићемо на чувеној пијаци Ђерам на Звездари.

– Драги наши Београђани, долазимо са свежим и сувим кобасицама да вас позовемо на 36.Кобасицијаду у Турију и да пробате наше чувене туринске кобасице и видите то чудо од 2036 метара колико ће ове године бити дугачка најдужа кобасица за коју смо 2013.године од Гиниса добили потврду да је највећа на свету.

Наше кућице са роштиљима биће постављене већ од осам сати и чекамо вас на доручак,а ако се не приваримо, како би смо ми то каз’ли, и ако нам не зафали кобасица, можемо и ручати заједно. Биће ту печених, свежих, а богами и сувих кобасица, па ко воли нек’изволи.

Долазимо да вам покажемо шта ми то радимо и да пробате наш специјалитет по коме је Турија постала позната широм света.

Ђерам пијаца или Смедеревски ђерам налази се у улици Булевар Краља Александра, у општини Звездара, а добила је име по ђерму то јест бунару.

Ђерам пијаца у Београду је предратна пијаца и увек је била једна од боље уређених и сређених.
Сељаци су пре Другог Светског рата доносили робу колским запрегама, а данас их баке доносе у цегерима. Производи су пристизали са свих страна а највише из Миријева, са Карабурме и из Великог села. Пијаца је била поплочана турском калдрмом а неки од продаваца направили су себи и дрвене тезге.

Данас Ђерам пијаца има 390 продајних тезги, са варијатетом робе од поврћа и воћа, преко меса и рибе, до одеће, обуће и потребштина за кућу.
Зелена пијаца у склопу Ђерма заузима највећи простор, а на њој можете пронаћи све од зачинског и украсног биља, преко домаћег поврћа, воћа и егзотичних воћа. Сир, кајмак, домаће сушено месо и слични производи најчешће долазе из Срема, Љига и Ваљева.

У НЕДЕЉУ 23.ФЕБРУАРА БИЋЕ ТУ И НАШЕ КОБАСИЦЕ…