ТУРИНЦИ У ГОДИНИ ПАНДЕМИЈЕ ПОКАЗАЛИ ХУМАНОСТ

Као што смо најавили 37. Кобасицијаду смо одржали скромно, без гостију и уз придржавање свих мера које је прописао Кризни штаб за борбу против пандемије Ковид 19.

Оборили смо сопствени рекорд, тако да смо за 37. Кобасицијаду направили кобасицу дугу 2.037 метара.

Кобасицијаду је отворио председник општине Србобран, Радивој Дебељачки, који је пресекао велику кобасицу и њему је припао први метар. Остало смо све дали у хуманитарне сврхе. Туринску кобасицу су добили:

Народна кухиња Србобран, Удружење МНРО „Бисер“, Црвени крст Војводине, као и општинске организације ЦК, Алибунар, Бачка Топола, Чока, Кикинда, Ковин, Мали Иђош, Нови Сад, Рума, Шид, Сремски Карловци, Стара Пазова, Вршац, затим Геронтолошки центри Кикинда, Нови Сад, Сомбор, Дом за децу Ветерник, Дечије село Сремска Каменица, Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској у Београду, Дом за децу „Мика Антић“ у Сомбору и Богословија Свети Артемије Сремац у Сремским Карловцима.

 

 

Осим што смо оборили сопствени рекорд у прављењу најдуже кобасице, у спортској сали је одржано такмичење у прављењу свеже кобасице, а прогласили смо и најбоље који су се пријавили за такмичење за најбољу суву кобасицу.

Победници 37. Кобасицијаде у прављењу свеже кобасице су „Змајевачки тамбураши“, друго место освојили су „ОЗЗ Турија“, а треће је припало екипи „Сремачка кобасицијада и свињокољ“ из Шида.
Најбољу сушену кобасицу ове године пред жири је изнео Балинт Немања, друго место освојио је Балинт Стефан, а треће Љубан Јоцић, сви из Турије.
Ако све буде како треба, догодине у фебруару видимо се сви у Турији, а и на промоцијама у Сомбору, Суботици, Новом Саду и Београду.