ПОЧЕЛА ЈЕ 38.КОБАСИЦИЈАДА

Химном „Боже правде“ коју су отпевала деца из Турије отворена је у петак 25.02. Кобасицијада на којој ћемо у суботу у центар села донети кобасицу дугу 2.038 метара и померити за још један метар, сопствени рекорд који је Гинис забележио 2013. године.

Био је ово леп, пун радости и дружења у славу кобасице дан у Турији. Све је почело у раним преподневним сатима када су почеле да се пуне тезге и да се пале роштиљи на главној улици у Турији која је испуњена тезгама и месарским кућицама од почетка до краја и с једне и друге стране бине која је и ове године поставњена поред зграде Месне заједнице.

У спортској сали одржано је такмичење екипа које су се пријавиле у жељи да освоје пехар за најбољу свежу кобасицу. Од 14 пријављених треће место узела је екипа кобасичара из Републике Српске, друго из Бачког Петровца, а најбољи су били домаћини, „Салашари“, браћа Цураковић, Ђорђе и Милош.

Упоредо одвијало се уз песму тамбураша и такмичење у брзом једењу кобасице, где је најуспешнији био Стефан Зеленовић из Нове Пазове.

рво место у брзом испијању пива у конкуренцији девет такмичара освојила једна дама – Биља из Шида. Да попије пола литрепива из флаше требало јој је девет секунди.

Увече са првим мраком пред публику на бину су се попели чувени војвођански тамбураш Брица и нјегов састав „Зоруле“.

Песме су се као бисери ређале један за другом и освајала срца публике која се у ритму северца који је расхладио Турију у вечерње сате њихала и певала заједно са расположеним, господственим тамбурашима.

За први дан више него доста, а субота је дан за памћење. Ко дође неће се кајати, а ко не дође, имаће прилику да види овде шта је пропустио.

Пратите за више садржаја са овогодишње Кобасицијаде у Турији и нашу Фејзбук страницу на адреси https://www.facebook.com/kobasicijada