НАЈБОЉУ КОБАСИЦУ ОВЕ ГОДИНЕ НАПРАВИЛИ ТУРИНЦИ!

Укупно дванаест екипа се данас такмичило у прављењу свеже кобасице. Конкуренција је била на завидном нивоу. Све екипе, част изузецима, иза себе имају вишегодишње искуство и низ такмичења на којима су освајали награде и побеђивали, тако да стручни жири који је оцењивао квалитет печених кобасица није имао лак задатак да прогласи најбоље. Ипак, максималан број бодова освојила је кобасица коју је направила екипа под именом ЗЗ ТУРИЈА.

Њима је припао победнички пехар и вечна успомена да су били најбољи на 40. јубиларној Кобасицијади у Турији.

Друго место освојили су гости из Словеније. Екипа из Севнице „Друштво Саламарјев“ освојила је 28 бодова, док је треће место припало комбинованој екипи из Србобрана и Турије „Течина црвена деца“ са 27 бодова.

Жири који је оцењивао кобасице радио је у саставу: Милош Петромарков – витез кулинарства Аматерских краљевских кувара Војводине, Драган Јеротић – члан асоцијације шефова Србије, Душан Узелац, Софија Ковач и Славица Рашић.

Мало смо прошетали током дана и забележили смо неке фотографије које ће вам дочарати како је то било овог петка у Турији. Пуно је доброг расположења, позитивне енергије, а има свега, од кобасица, разних ђаконија од меса до домажег хлеба и кактуса, а ту је и чувени куртош колач који најбољеправи „Емили“ из Србобрана.