САОПШТЕЊЕ 37. КОБАСИЦИЈАДИ У ТУРИЈИ

Туријска Кобасицијада је једна од највећих гастро-туристичких манифестација у овом делу Србије која сваке године у фебруару током три дана окупи више од 20.000 гостију у малом селу Турија у Општини Србобран. Глас о туријској кобасици,најдужој кобасици на свету, чуо се широм света,а сада је дошао тренутак да се сопствени рекорд још једном обори.

Организациони одбор и удружење грађана „Кобасицијада“ у складу са епидемиолошком ситуацијом и  мерама које је донео Кризни штаб Републике Србије, донели су одлуку да 37.Кобасицијада буде одржана у нешто измењеном облику. Наиме, и ове године вредни Туријци последњег викенда фебруара, направиће најдужу кобасицу на свету и још једном оборити сопствени рекорд, ове године најдужа кобасица на свету биће дуга 2037 метара.

Оно по чему ће се ова Кобасицијада разликовати од досадашњих је да ће најдужа кобасица бити донирана у хуманитарне сврхе.

И ове године, одржаће се традиционално такмичење у прављењу кобасица али на нивоу Општине Србобран уз поштовање свих епидемиолошких мера, а средства од котизације биће уплаћена на рачун за помоћ породици Кишутцаи чија је кућа изгорела у пожару. Узимајући у обзир да нам је здравље наших грађана али и многобројних гостију који током три дана посете Турију на првом месту, ове године неће бити програма на бини као ни уличне продаје.

О свим активностима удружења „Кобасицијада“ јавност ће бити благовремено обавештена, као и до сада генерални спонзор манифестације је Општина Србобран.

У нади да ћемо 38.Кобасицијаду организовати онако како смо навикли и да ћемо још једном показати какви смо домаћини, позивамо  Вас да поштујете мере Кризног штаба и на тај начин заједно победимо вирус Covid 19.