НАЈДУЖА КОБАСИЦА БИЋЕ ПОДЕЉЕНА У ХУМАНИТАРНЕ СВРХЕ

Овогодишња 37. Кобасицијада по реду биће одржана нешто другачије него што смо навикли,нажалост због тренутне епидемиолошке ситуације нисмо у прилици да угостимо многобројне госте али то нас свакако неће спречити да и ове године оборимо сопствени рекорд и направимо за метар дужу кобасицу која ће бити приказана у Турији у суботу у 27.02. у 09,30.

У суботу у 12,00 часова 2.037 метара кобасице биће подељено у хуманитарне сврхе.

Традиционално такмичење у прављењу кобасице одржаће се у суботу ујутру у 11,00 часова у спортској хали у Турији, уз придржавање свих прописаних епидемиолишких мера. Нажалост ове године изостаће традиционални културно-уметнички програм на бини, широм Турије неће се ширити мирис кобасица али ће ове године више од 6.200 корисника народне кухиње, бројни корисници геронтолошких центара, деца у домовима за децу имати прилику да пробају најдужу кобасицу на свету.

Туријска кобасицијада давно је прерасла своје село и постала бренд познат у целој Србији. У нади да ћемо наредне године имати прилику да угостимо многобројне госте позивамо вас да поштујете мере како би следеће године опет заједно оборили, не само рекорд по дужини направљене кобасице, него и по броју посетилаца.

Foto: Facebook (DK Photo)